- Pomiar temperatury powierzchni i wewnątrz produktów spożywczych
- Termometr na podczerwień z markerem laserowym i sondą penetracyjną
- Wytrzymały i praktyczny: metalowy mechanizm składania sondy, wodoodporna obudowa (IP65)
- Zgodny z HACCP / EN 13485
*Kontrola jakości dostaw, produkcja, przetwarzanie i magazynowanie żywności – pirometr testo 104-IR dzięki szybkiemu pomiarowi temperatury na podczerwień, umożliwia kontrolę bezpieczeństwa żywności w przemyśle spożywczym i sektorze gastronomicznym.
Pomiar temperatury - NTC
- Zakres pomiarowy -50 do +250 °C
- Dokładność:
- ±1 °C (-50,0 do -30,1 °C)
- ±0,5 °C (-30,0 do +99,9 °C)
- ±1 % mierz.wart. (pozostały zakres)
- Rozdzielczość 0,1 °C
- Czas reakcji T99 = 10 sek. (measured in moving liquid)
Podczerwień
- Zakres pomiarowy -30 do +250 °C
- Dokładność:
- ±2,5 °C (-30 do -20,1 °C)
- ±2,0 °C (-20 do -0,1 °C)
- ±1,5 °C lub ±1,5 % mierz.wart. (pozostały zakres)
- Szybkość Pomiaru 0,5 sek.
- Rozdzielczość w podczerwieni 0,1 °C
Ogólne dane techniczne
- 281 x 48 x 23 mm (Probe folded out)
- 178 x 48 x 23 mm (probe folded away)
- Temperatura pracy -20 do +50 °C
- Klasa zabezpieczenia IP65
- Długość próbnika 106 mm
- Obudowa ABS / TPE / PC, odlew cynkowy wykonany ciśnieniowo, stal nierdzewna
- Średnica końcówki sondy 2,5 mm
- Średnica sondy 3 mm
- Długość końcówki próbnika 32 mm
- Product colour white
- Plamka Włącz / wyłącz
- Wartość pomiarowa Temperatura °C / °F / °R
- Typ pomiarowy Termoanemometr (grzany drut)
- Wymiary (z sondą rozłożoną) 281 x 48 x 23 mm
- Wymiary (z sondą złożoną) 178 x 48 x 23 mm
- Standardy Angielski-13485
- Typ baterii 2 baterie AAA
- Żywotność baterii 10 h at 25°C typical
- Wyświetlacz LCD
- Rozmiar wyświetlacza 1-liniowy wyświetlacz
- Funkcje wyświetlacza with status line (°C,°F,°R, battery, hold/auto hold, min, max, laser, measurement, emissivity)
- Podświetlenie wyświetlacza - podświetlany
- Temperatura składowania -30 do +70 °C
- Waga 198 g (incl. batteries)