Automatyczny wilk kątowy KOLBE model AW56-240 / AW160-240
Przeznaczenie:
- Rozdrabnianie mięsa świeżego oraz mrożonego do temperatury -18° C (kawałki mięsa)
- Zastosowanie do produkcji mięsa mielonego oraz kiełbas zakładach przetwórstwa miesnego
Ogólna charakterystyka:
- Wydajność ok. 3 750 kg/h (przy sicie 3 mm)
- System tnący: Enterprise E56 (sito 3 mm, nóż krzyzakowy) dla AW56-240
- System tnący: Unger g160 (szarpak, sito 3, 5, 8, 13 mm, 2 nóże krzyżakowe) dla AW160-240
- Płynna regulacja prędkości ślimaka doprowadzającego
- Wykonanie ze stali szlachetnej
- Urządzenie spełnia najwyższe normy higieny
- Łatwo i szybko demontowalne elementy
- Perfekcyjne rozdrobnienie mięsa w zależności od potrzeb klienta
Wyposażenie opcjonalne:
- Separator chrząstek (AW160-240)
- Wstępne rozdrabnianie (AW160-240)
- Dodatkowy system bolców do rozluźniania zamrożonych kawałków mięsa
- Dodatkowy system małych łopatek do rozluźniania zamrożonych kawałków mięsa
- Bezstopniowa regulacja prędkości pracy ślimaka mielącego
- Automatyczny załadunek masztowy FD200
- Zintergowany załadunek automatyczny HFD 200
- Wózek narzędziowy na wyposażenie
Typ maszyny
|
AW56-240 / AW160-240
|
System tnący |
Enterprise E56 / Unger G160 |
Średnica gardzieli |
152 / 160 mm |
Pojemność leja zasypowego |
240 l |
Wydajność (dla sita 3 mm) |
ok. 4000 kg/h |
Moc silnika / IP55 |
30 (22) kW |
Prąd nominalny |
59 (40,5) A |
Sterowanie pokrętłami |
X |
Sterowanie przyciskami |
-
|
Wymiary DxSxW mm |
1475x1529x1972 mm |
Wysokość załadunku |
1972 mm |
Wysokość gardzieli (mierzona od podłoża) |
731 mm |
Waga netto |
1000 - 1100 kg |
Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Części do maszyn » Osprzęt i części eksploat. do wilków KOLBE.