Wilk KOLBE model SW114 I / SW114 II
Przeznaczenie:
- Rozdrabnianie mięsa świeżego o temperaturze do -2° C
- Zastosowanie w sklepach, marketach, masarniach oraz obiektach gastronomicznych.
Ogólna charakterystyka:
- Model wolnostojący.
- Kompaktowa budowa.
- Duża wydajność (ok. 1200 - 1300 kg/h.)
- Wykonanie ze stali szlachetnej.
- Urządzenie spełnia najwyższe normy higieny.
- Łatwo i szybko demontowalne elementy za pomocą jednego uniwersalnego klucza.
- Peferkcyjne rozdrobnienie mięsa w zależności od potrzeb klienta.
- System tnący: Enterprise D114 (szarpak, sito 3 mm, sito 13 mm, nóż czteroramienny - 2 szt.).
Wyposażenie opcjonalne:
- Osłona gardzieli (konieczna przy korzystaniu z sita mniejszego niż 8 mm).
- Separator cząstek.
- Wersja jezdna.
Typ maszyny
|
SW114 I / SW114 II
|
System tnący |
Unger D114 |
Średnica gardzieli |
114 mm |
Pojemność leja zasypowego (wersja standard)
|
60 l |
Pojemność leja zasypowego (wersja powiększona)
|
- |
Prędkość obrotowa ślimaka |
200 obr./min |
Wydajność (dla sita 3 mm) |
1300 / 1300-1200 kg/h |
Moc silnika / IP54 |
5,5(7,5) / 7,5(9,5) kW |
Prędkość obrotowa silnika |
1420 obr./min |
Napięcie robocze silnika / 3Ph |
230/400 V |
Prąd nominalny |
11,4(15,2) / 15,5(19) A |
Bezpiecznik |
16 A (zwłoczny) |
Sterowanie pokrętłami |
|
Sterowanie przyciskami |
x |
Przekrój przewodu |
1,5 mm2 |
Wymiary (wersja standard) |
679 x 1126 x 1082 mm |
Wymiary (wersja powiększona) |
- |
Wysokość załadunku |
1082 mm |
Wysokość gardzieli (mierzona od podłoża)
|
508 (471) mm |
Waga netto |
278 - 292 / 298 - 302 kg |
Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Części do maszyn » Osprzęt i części eksploat. do wilków KOLBE.