Kątnica wieprzowa


powiększ

Jelita naturalne / osłonki » Jelita naturalne
Asortyment drobny » Wszystko dla masarstwa

Idealna do pasztetu, salcesonów lub podrobowych wyrobów. Mieści się w niej ok 1,5kg farszu Kątnica wieprzowa należy do najbardziej popularnych osłonek naturalnych na salceson, kaszankę lub pasztet. Stosuje się ją do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających przeznaczonych do spożycia bezpośredniego.

Kątnica wieprzowa

nr kat.: D0100084
cena za 1 sztukę


Kątnice wieprzowe są jednymi z najbardziej popularnych osłonek naturalnych na kaszanki oraz salcesony. Przewaga ich nad sztucznymi osłonkami, polega na tym że są w pełni jadalne. Idealnie nadają się dla małych rzeźników lub domorosłych masarzy. Surowiec pochodzący z Unii Europejskiej gwarantuje jelitom wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu.

Przygotowanie jelit do użycia: Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut. Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą. Przechowywanie jelit: Jelita posiadają ok 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.

Kątnica wieprzowa
Kątnica wieprzowa

Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Noże / stalki / ostrzałki .



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.