![]() powiększ |
Asortyment drobny » Wszystko dla masarstwa
Papier tłuszczoszczelny pod mięso mielone, gramatura 45 g/m², produkowany z czystego bakteriologicznie surowca celulozy |
Papier do porcjomatu – to pergamin o gramaturze 45 g/m ², produkowany z czystego bakteriologicznie surowca celulozy. Podczas procesu produkcji pergamin jest poddawany sterylizacji w wysokiej temperaturze. Pergamin jako papier tłuszczoszczelny i wodotrwały idealnie nadaje się do przechowywania żywności tłustej i wilgotnej. Posiada wyższy niż folia współczynnik przepuszczalności powietrza, dzięki czemu żywność w warunkach chłodniczych długo zachowuje swoje walory smakowe i przede wszystkim świeżość. Jednocześnie zapobiega całkowitemu przenikaniu tłuszczu i wody z mięsa, sera lub innej żywności zapakowanej w pergamin. Nie wchodzi w żadne reakcje chemiczne z komponentami stosowanymi przy produkcji wędlin lub innych artykułów żywnościowych. Pergamin przeznaczony jest do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.