Termometr spożywczy testo 105 - zastosowanie
- Mocnej konstrukcji i wodoodporny (IP65). Może być myty pod bieżącą wodą
- Wymienne końcówki pomiarowe: standardowa sonda temperatury (opcja)/długa sonda (opcja)/sonda temperatury do mrożonej żywności
- Alarm dźwiękowy lub optyczny, po przekroczeniu zadanych wartości granicznych temperatur
- HACCP, EN 13485 – zgodność z normami
*W zależności od sond temperatury – standardowej lub o długości 200 mm, termometr testo 105 może mieć zastosowanie w produkcji żywności, przyjęcia żywności do magazynu, pomiaru temperatury produktu mrożonego w chłodniach, supermarketach.
Pomiar temperatury - NTC
- Zakres pomiarowy -50 do +275 °
- Dokładność
- ±0,5 °C (-20 do +100 °C)
- ±1,0 °C (-50 do -20,1 °C)
- ±1 % mierz.wart. (+100,1 do +275 °C)
- Rozdzielczość 0,1 °C
- Czas reakcji - T99 = 15 sek. (in frozen meat approx. 60 s)
Ogólne dane techniczne
- 210 g (incl. belt clip and batteries)
- 162 g (incl. batteries)
- 148 x 38 x 185 mm (with attached probe)
- 148 x 38 x 73 mm (without probe)
- Temperatura pracy -20 do +70 °C
- Obudowa ABS
- Klasa zabezpieczenia IP65
- Product colour white
- Długość próbnika 95 mm
- Długość końcówki próbnika 30 mm
- Średnica sondy 8 mm
- Średnica końcówki sondy 8 mm
- Szybkość pomiaru 0,5 sek.
- Włącz/wyłącz 10 min
- Standardy Angielski-13485
- Typ baterii Bateria guzikowa LR44
- Żywotność baterii 80 h
- Wyświetlacz LCD
- Rozmiar wyświetlacza 1-liniowy wyświetlacz
- Temperatura składowania -40 do +70 °C