Biblioteka

Pakowanie w atmosferze CO/C02

Głównym powodem, aby pakować mięso w zmodyfikowanej atmosferze, jest chęć utrzymania przyciągającej uwagę, czerwonej barwy.

czytaj więcej »

Niewidoczne, ale skuteczne - stosowanie gazów obojętnych w pakowaniu produktów

MAP -pakowanie produktów mięsnych w atmosferze gazu obojętnego zyskały na znaczeniu dzięki rosnącemu zapotrzebowaniu na opakowania dla sklepów samoobsługowych.

czytaj więcej »

Krojenie w plastry

czyli o jakości plasterkowania i technikach z tym związanych, z uwzględnieniem rozwiązań zastosowanych w slicerach niemieckiej firmy

czytaj więcej »

MAP - pakowanie w gazach ochronnych

podobieństwa i różnice, zakresy zastosowania, technologia konserwowania gazami spożywczymi, jakie maszyny do jakich celów - czyli podstawowe aspekty Modified Atmosphere Packaging

czytaj więcej »

Cięcie stało-wagowe

czyli dlaczego trzeba w nie zainwestować, jakie są techniki cięcia i jakie maszyny są do tego niezbędne - na przykładzie rozwiązań niemieckich firm  oraz

czytaj więcej »



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.