Wyposażenie seryjne serii OEB
- zaawansowany system zamknięty - dla optymalnej jakości produktu
- funkcja Crisp & Tasty (osuszanie w zamkniętym systemie wielostopniowym)
- chronione patentem podwójne drzwi szklane - chowane
- wkłady podłużne i poprzeczne (w zależności od typu) odpowiadające normom (GN) z odstępami pomiędzy półkami do 68 mm
- obrotowe zamknięcie drzwi z ustawieniem odpowietrzenia, funkcją zatrzaskiwania i bezpieczeństwa [łatwe otwieranie od wewnątrz]
- ręczny prysznic z bezstopniowym ustawieniem przepływu
- wentylatory samo-odwracające się i z dwoma prędkościami
- książka kucharska CONVOTHERM z zaprogramowanymi przepisami
- funkcja Cook & Hold i garowanie typu Delta-T
- możliwość podłączenia do: urządzenia optymalizującego energię, systemu serwisowego CONVOTHERM, PC-HACCP/PC-Control
- możliwość zapisania do pamięci 250 przepisów (20 czynności)
- hamulec silnika - mniejsza ilość pary wydobywającej się przy otwieraniu drzwi
- sterowanie z wyświetlaczem tekstu
- duży, jasny wyświetlacz graficzny (optymalna czytelność)
- opóźnienie czasu startu w trybie czasu rzeczywistego
- program ochronny (zapobiega przerwaniu trwających programów gotowania przez urządzenie optymalizujące zużycie energii)
- automatyczne zachowanie w pamięci wszystkich ustawień urządzenia i przepisów
- interfejs RS 232
Wyłącznie w urządzeniach serii OB:
- sonda do mierzenia temperatury wewnątrz produktu
- zmniejszona prędkość wentylatora do gotowania delikatnych produktów
- zmniejszona moc grzejna do pracy przy obciążeniu szczytowym
- Press & Go (Symbole)
Ilość półek: 40 x 1/1 GN
Ilość półek: 20 x 2/1 GN
Wymiary urządzenia: 1232 x 1055 x 1952 mm
Ciężar: 440 kg
Jednorazowa liczba talerzy: 122
Odległość pomiędzy półkami: 67 mm
Moc przyłączeniowa: 68,6 kW
Moc dla trybu pracy "gorące powietrze": 66 kW
Moc dla trybu prac "Para": 39,6 kW
Prąd znamionowy: 95,4 A