Jelita wieprzowe naturalne kalibrowane cienkie
- Długość 90m
- Zastosowanie: do użytku przemysłowego lub domowego.
- Używa się ich do produkcji cienkich kiełbas, kaszanki, kiszki ziemniaczanej itp.
- Sposób użycia: Przed użyciem należy namoczyć je w letniej wodzie na 30 min. przed nadziewaniem
- Jelita zasolone w beczkach - ilośc w beczce 150 pęczków
- Kraj pochodzenia: CHINY
Zalety produktu:
- są rozciągliwe, dopasowują się do wypełnienia
- są trwałe w gotowaniu
- dzięki porowatości intensywnie przyjmują kolor i smak wędzenia
- przepuszczając powietrze pozwalają oddychać zawartości kiełbas i powodują tym samym rozwinięcie typowego smaku i specyficznego smaku wędlin
- ekologiczne
Przygotowanie jelit do użycia:
Przed użyciem należy wypłukać z soli w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.
Przechowywanie jelit: w lodówce w postaci zasolonej do 12 miesięcy (nie mrozimy)
*** Towar świeży - nie podlega zwrotowi
- Jelita wieprzowe chińskie,
- kaliber 26/28 lub 28/30,
- pęczek 90m, 16 odcinków w pęczku
Z działu Asortyment drobny » Wszystko dla masarstwa polecamy:
- (PL) Klipsownica ręczna domowa
Zaciskarka wędliniarska umożliwia zaciskanie specjalistycznych klipsów na jelitach naturalnych, osłonkach celofanowych oraz siatkach wędliniarskich podczas przygotowywania ulubionych mięs, kiełbas i wędlin!
Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w działach:
.