powiększ |
Jelita naturalne / osłonki » Jelita naturalne Jelita wołowe używane są do produkcji pasztetowej, kiełbasy lisieckiej oraz kaszanek |
Są to jelita do zastosowań domowych i przemysłowych - bardzo dobrej jakości i mocne. Jelita są solone i odpowiednio przesuszone. Mają swój specyficzny dla jelit zapach. W takiej postaci w temperaturze do 2 - 14 stopni mogą być przechowywane nawet 2 lata. Wystarczy je zasolić i zamknąć w szczelnym pojemniku bądź woreczku, wsadzić do lodówki, gdzie mogą leżeć bardzo długo. Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je namoczyć w letniej wodzie na godzinkę przed nadziewaniem batonów. JELITA SĄ BARDZO DOBREJ JAKOŚCI, TRZYMAJĄ RÓWNY KALIBER I SĄ GŁADKIE. PO ZAMOCZENIU JELITA ZWIĘKSZAJĄ SWOJĄ DŁUGOŚĆ O OKOŁO 10%
© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.