(DE) Jelita wołowe


powiększ

Jelita naturalne / osłonki » Jelita naturalne
Asortyment drobny » Wszystko dla masarstwa

Jelita wołowe używane są do produkcji pasztetowej, kiełbasy lisieckiej oraz kaszanek

Jelita wołowe środkowe 45/50

nr kat.: D0150003
Pęczek zawiera 9m / 10Y

Jelita wołowe wiankowe 40/43

nr kat.: D0140017
Cena za 1 pęczek 30 m


Są to jelita do zastosowań domowych i przemysłowych - bardzo dobrej jakości i mocne. Jelita są solone i odpowiednio przesuszone. Mają swój specyficzny dla jelit zapach. W takiej postaci w temperaturze do 2 - 14 stopni mogą być przechowywane nawet 2 lata. Wystarczy je zasolić i zamknąć w szczelnym pojemniku bądź woreczku, wsadzić do lodówki, gdzie mogą leżeć bardzo długo. Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je namoczyć w letniej wodzie na godzinkę przed nadziewaniem batonów. JELITA SĄ BARDZO DOBREJ JAKOŚCI, TRZYMAJĄ RÓWNY KALIBER I SĄ GŁADKIE. PO ZAMOCZENIU JELITA ZWIĘKSZAJĄ SWOJĄ DŁUGOŚĆ O OKOŁO 10%

Jelita wołowe

Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Noże / stalki / ostrzałki .



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.