(PL) Maltodekstryna


powiększ

Przyprawy, marynaty, sosy, paniery » Dipy, sosy
Przyprawy, marynaty, sosy, paniery » Dodatki funkcjonalne do prod. mięsa i wędlin
Przyprawy, marynaty, sosy, paniery » Marynaty do mięs
Przyprawy, marynaty, sosy, paniery » Przyprawy kulinarne
Osprzęt i drobne wyposażenie » Wszystko dla masarstwa

  • Przeznaczona do wykorzystania w produkcji zup, sosów, majonezów, żywności dla dzieci, wyrobów wędliniarskich, piekarskich, cukierniczych, lodów w proszku.

Maltodekstryna

nr kat.: 021

  • Przeznaczona do wykorzystania w produkcji zup, sosów, majonezów, żywności dla dzieci, wyrobów wędliniarskich, piekarskich, cukierniczych, lodów w proszku.
  • Opakowanie 25 kg (podana cena za 1 kg)


Sposób użycia – rozpuścić produkt w wodzie.

  • Może być wykorzystana jako środek zagęszczający do żywności, nośnik mieszanek proszkowych, zwiększa lepkość systemów na bazie wody, wypełniacz i środek zagęszczający baz tłuszczowych, emulguje tłuszcze w układach wodnych

Maltodekstryna to wysokiej jakości węglowodan złożony pozyskiwany ze skrobii kukurydzianej. Jest źródłem szybko uwalnianej energii. Indeks glikemiczny jest niższy od węglowodanów prostych ( np dekstroza).

 

 

  • konsystencja: sypka
  • barwa: biała lub jasnożółta
  • smak i zapach: swoisty, bez obcych zapachów, smak lekko słodki

Maltodekstryna to wysokiej jakości węglowodan złożony pozyskiwany ze skrobii kukurydzianej. Jest źródłem szybko uwalnianej energii. Indeks glikemiczny jest niższy od węglowodanów prostych ( np dekstroza).

 

 

Maltodekstryna

Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Noże i osprzęt do krojenia.



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.