(PL) Krajalnica Ma-Ga


powiększ

Urządzenia do obróbki cieplnej » Inne urządzenia
Maszyny przetwórcze » Krajalnice MAJA, TREIF
Noże i osprzęt do krojenia » Noże i osprzęt krojący do sera
Noże i osprzęt do krojenia » Noże i osprzęt specjalistyczny
Urządzenia drobne
Produkty dla gastronomii » Urządzenia gastronomiczne

Krajalnica żywności Ma-Ga 310p

• z nożem o średnicy 250 mm przeznaczona do użytku w sklepach, gastronomii czy cateringu.
• Wykonana z wysokiej jakości materiałów zapewniających trwałość oraz estetyczny wygląd.
• Części mające kontakt z żywnością ze stali nierdzewnej, zaś pozostałe elementy z anodowanego aluminium.

 

 

Krajalnica Ma-Ga 310p

nr kat.: 00

Krajalnica żywności Ma-Ga 310p
• z nożem o średnicy 250 mm przeznaczona do użytku w sklepach, gastronomii czy cateringu.
• Wykonana z wysokiej jakości materiałów zapewniających trwałość oraz estetyczny wygląd.
• Części mające kontakt z żywnością ze stali nierdzewnej, zaś pozostałe elementy z anodowanego aluminium.

 



Czas realizacji: do wyczerpania zapasów
Cena: 2 900,- zł (2 357,72zł netto)


Krajalnica żywności jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Regulacja grubości plastra realizowana jest płynnie w zakresie od 0 do 16 mm.


Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych.


Optymalny kąt pochylenia stołu w połączeniu z odpowiednio dobranym kształtem płyty dociskowej daje pewny grawitacyjny docisk krojonej żywności.


Idealny nachył stołu podawczego do noża 45° zapewnia maksymalną ergonomię pracy. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, bez potrzeby dociskania żywności. W trosce o bezpieczeństwo użytkownika ostrze noża zostało trwale zabezpieczone specjalną osłoną. Napęd silnika oparty o niezawodną przekładnię ślimakową, sterowany przyciskami START/STOP. Krajalnica wyposażona w zabezpieczenie uniemożliwiające samoczynne włączenie się urządzenia po chwilowym braku napięcia, blokadę umożliwiającą zdjęcie stołu podawczego jedynie w zerowej pozycji pokrętła regulacji grubości plastra oraz ostrzarkę. Po każdym użyciu krajalnicę należy dokładnie wyczyścić z resztek żywności. Demontowanie poszczególnych części jest proste i nie wymaga używania narzędzi.

 

 

• Przeznaczona do użytku w sklepach, marketach, cateringu etc.
• Idealna do krojenia wędlin
• Wykonana z materiałów nierdzewnych
• Nóż, pokrywa noża i płyta oporowa ze stali nierdzewnej
• Wymiary całkowite: 615 x 397 x 407(H) mm
• Pochylone ostrze o średnicy 250 mm
• Najlepszy kąt pochylenia stołu podawczego do noża: 45°
• Napęd silnika sterowany przyciskami START / STOP
• Blokada umożliwiająca zdjęcie stołu podawczego
• Wymiary stołu: 220 x 200mm
• Grubość krojonego plastra: 0 – 16 mm
• Wbudowana ostrzarka
• Profesjonalna przekładnia ślimakowa
• Waga: 23 kg


ZALECENIA:
• zaleca się krojenie sera na plastry, schłodzonego do temp. 7-10 °C
• elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu - osuszyć
• ZABRANIA SIĘ MYCIA CAŁEJ MASZYNY STRUMIENIEM WODY
• Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego)

Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu)


Wykończenie: elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
Materiał noża: stal węglowa pokryta warstwą chromu
Średnica noża - 250 mm
Ostrzarka noża - integralna z maszyną
Grubośc plastra - 0-16 mm
Produkty krojone: wędlina, ser, mięso, pieczywo.

 

 

 

Krajalnica Ma-Ga

Z działu Części eksploatacyjne do maszyn » Części eksploatacyjne do maszyn różnych polecamy:



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.