(DE) Jelita wołowe wiankowe


powiększ

Jelita » Jelita naturalne
Osprzęt i drobne wyposażenie » Wszystko dla masarstwa

Jelita wołowe wiankowe używane są do produkcji pasztetowej, kiełbasy lisieckiej oraz kaszanek

Jelita wołowe wiankowe 37/40

nr kat.: D0140014
Wyprzedane
Produkt dostępny na zamówienie indywidualne

Jelita wołowe wiankowe 40/43

nr kat.: D0140017
Cena za 1 pęczek 30 m

Czas realizacji: na bieżąco
Cena: 32,- zł (30,48zł netto)

Ilość:

Jelita wołowe wiankowe 43/46

nr kat.: D0140003
Cena za 1 pęczek 30 m

Czas realizacji: na bieżąco
Cena: 34,- zł (32,38zł netto)

Ilość:


Są to jelita do zastosowań domowych i przemysłowych w odcinkach około 1,5-4 m. Jelita te są bardzo dobrej jakości i mocne. Jelita są solone i odpowiednio przesuszone. Mają swój specyficzny dla jelit zapach. W takiej postaci w temperaturze do 2 - 14 stopni mogą być przechowywane nawet 2 lata. Wystarczy je zasolić i zamknąć w szczelnym pojemniku bądź woreczku, wsadzić do lodówki, gdzie mogą leżeć bardzo długo. Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je namoczyć w letniej wodzie na godzinkę przed nadziewaniem batonów. JELITA SĄ BARDZO DOBREJ JAKOŚCI, TRZYMAJĄ RÓWNY KALIBER I SĄ GŁADKIE. PO ZAMOCZENIU JELITA ZWIĘKSZAJĄ SWOJĄ DŁUGOŚĆ O OKOŁO 10%

Pęczek 30 m

Jelita wołowe wiankowe

Interesujące akcesoria do tego produktu znajdziesz w dziale:
Noże i osprzęt do krojenia.



© 2014 DESPOL Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.